Xarxa i projecció

Els projectes tenen un vessant d’investigació i també de divulgació;
projectes nascuts des d’abaix, des de les arrels de la comunitat en forma d’acció
comunitària amb propostes que volen ser innovadores i amb una especial importància per la lluita per la igualtat d’oportunitats laborals i educatives vers la població gitana.
Aquest ventall de propostes es vol aplegar dins d’un projecte més ambiciós: Un
Ecomuseu urbà dels gitan@s catalans de Barcelona al 2020 ara ja possible gràcies a l’impuls de la convocatòria “Impulsem el què fas” i que es situarà a un local del carrer de la cera.
Entenent aquest ecomuseu com un procés dinàmic pel qual la comunitat preserva, interpreta i valora el seu propi patrimoni per un desenvolupament sostenible creat des dels interessos i necessitats de la comunitat i nodrit transversalment amb altres agents i professionals del territori.
Els altres agents del territori han estat, principalment, l’Associació Inter-Acció amb la que es treballa estretament amb el projecte de Rutes i en la creació d’un arxiu virtual MOVGCAT.cat (Memòria Oral i Visual Gitana de Catalunya) així com els investigadors del CSIC (Consejo Superior de Investigación Ciéntifica) que han donat el seus recolzament en els vessats metodològics i divulgatius (Juan Gibaja, Araceli González i Emili Ros) així com els professionals del Casal de Barri Folch i Torres liderats per Santi Higuera en els àmbits socials així com estructurals, ja que és on i des d’on desenvolupem les diferents accions.

Destaquem les col·laboracions amb altres institucions, dins i fora del territori, i que en diferents fases del projecte com ha estat Tot Raval des de l’inici i, més recentment, “La Fundició”, “Laberint Cultural”, etc. Tots i totes nodreixen un treball que entenem transversal i en xarxa.

¡No se ha encontrado la galería!
X