FITXA DEL PROJECTE

PROJECTE:

No perdis el ritme

DATA:

Any 2019

OBJECTIUS:

  • Enfortir l’autonomia de l’alumne i competències bàsiques
  • Recuperar la motivació, la curiositat i l’autoestima per augmentar el ritme d’aprenentatge a classe
  • Implicar a les famílies en el procés d’aprenentatge de l’alumne

PERSONES BENEFICIARIES PROJECTE:

  • Joves entre 5/14 Anys. Primària/ESO

ÀMBIT D’ACTUACIÓ:

Barri del Raval, Barcelona.

FINANÇAMENT:


Part de l’equip de creació del nostre capgròs Peret, presentant-lo en societat.

COL·LABORADORS

PERSONAL EXTERN:

Joan Mareu, Yolanda Preciado

ENTITATS:

Projecte dissenyat i implementat per l’Associació CARABUTSI


Esperit del projecte

 

El projecte de construcció del Capgrós de Peret ha estat apadrinat dins de les Festes del raval 2019, i s’inclou dins d’un projecte més ambiciós que vol fer parelles de Rumbers a tots els barris de la Barcelona històrica amb forta presència identitària gitana com són el Raval (després del Peret es vol ferla Tia Pepi, balladora excepcional i que és de les poques figures històriques vives que ha col·laborat a la Ruta “Rumb a la Rumba”), Gràcia i Hostafrancs.

Així com a Tarragona els gitanos del centre col·laboren amb gegants i altres representacions de cultura popular, no tenen cap capgrós ni gegant d’aquestes característiques, però si experiència en la gestió per la qual cosa el projecte, en el futur, vol comptar amb ells.

Però remarquen que tot i la dilatada coexistència de la comunitat gitana a Barcelona (des del segle XVII) i que tenim datat col·laboracions al segle XX entre “paios” i gitanos a Corals del Raval, mai s’ha produït en altres manifestacions populars.
Aquest projecte vol encetar un camí de noves col·laboracions de la comunitat gitana amb costum festives de carrer de la societat majoritària.

11 Septembre - Diada de Catalunya

24 Septembre - La Merçé

Festes del Raval

La creació

Pel que respecta al seu cercavila, aquest es nodreix de nens i nenes que pertanyen al projecte socioeducatiu “No perdis el ritme”.

Fases del projecte

Carabutsi Calle la Cera. Santos Gabarre, Ramon Carbonell Escudero, Rafa Castellon, Manu Gabarre Reyes. Creant el primer capítul del Capgross de la Rumba Catalana «Oncle Peret». Supervisat pel Mestre escultor.

Cuidant els detalls

Aprenent, companys. E Q U I P

Presentació al públic

Vam presentar el «Oncle Peret» com calia,  a tota la comunitat en una rua al barri. Rua – 11 Juliol 2019

11 septembre 2019- DONA SUPORT A LA RUMBA CATALANA ¡¡

Carpa de carabutsi.

Des del 2015, un col·lectiu d’associacions de la regió francesa d’Occitània, de Catalunya i, des de fa poc temps, de les Illes Balears, estan involucrades en un projecte amb l’objectiu de demanar la inscripció de la rumba catalana a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

https://candidaturarumba.eu

X